subota, 30. svibnja 2020.

Korona stala za trkače

  U svibnju i lipnju naši trkači su jedva dočekali da krenu sa svojim aktivnostima. kako je trčanje više pojedinačan sport, pandemija korone je prekinula službena natjecanja, ali ne i treniranja.

 

A sada su krenuli i sa međusobnim nadmetanjima. Idemo redom

29.05.2020.

U organizaciji ultramaratonskog kluba “Mazator” Slavonski Brod održana je jedinstvena i neobična utrka. Naime, pravila utrke su da osoba mora trčati neprekidno 6 sati i da se trči kružno na atletskoj stazi ili nogometnom igralištu. Ultrašice URT „Nexe Team” Našice sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković u 19,00 sati na nogometnom igralištu NK Niza uz podršku svojih mještana započele su svoju utrku od 6 sati.
Ovakve utrke zbog svojih karakteristika iziskuju izuzetnu mentalnu stabilnost a neprekidno trčanje od 6 sati mogu izdržati samo oni fizički najspremniji.

U 01,00 sati utrka je završila te je Jasna Plemeniti uz određene zdravstvene poteškoće istrčala 42, 64 km dok je Vesna pokazala da nije mirovala za vrijeme pandemije korona virusa te je istrčala 51,54 km. 
S sestrama je trčao Goran Draksler, koji je vikend ranije istrčao u 24h ukupno 153km na igralištu u Slatini, a hrabar je bio i mladi Jan Rajs koji je kružio po našem igralištu dok nije nakupio više od 21km, što je ravno njegovom prvom polumaratonu.
Vesna i jasna zahvaljuju ekipi DŠA koji su ih podržavali sve do kraja utrke, a i kasnije.

Ostali mediji o događaju






12.06.2020.

 Baranja Night Trail (Popovac) je trail utrka podijeljena u dvije kategorije: Stellar Trail te Lunar trail kategorija.  Posebnost utrke je što se trči u noćnim uvjetima kroz šumu i visoku travu gdje uz dobru fizičku pripremljenost trkači moraju imati dobro orijentaciju. Zbog negostoljubivog trena trkači moraju biti iznimno koncentrirani kako ne bi došlo do ozlijede.

Najhrabrija od naših trkača je bila Jasna Plemeniti koja je nastupila u dugoj kategoriji i pretrčala oko 25km, a završila na trećem mjestu iza odličnih trkačica SRK Baraber (Dunja Straka i Ana Nemat Đurđević).
Marina Semialjac, Božo i Bendjo su nastupili na kraćoj Lunar kategoriji te također uspješno završili utrku

Rezultati: 



     




14.06.2020.

 Gornja Gračenica, (mjesto 156km od Nize) utrka od 10km kroz brdovite vinograde i naselje. Vesna Janković osvaja 1.mjesto, dok Jasna Plemeniti 3. mjesto u kategoriji žena. Bendjo bio 19. u muškoj kategoriji


 


U najavi trkača su još dosta utrka:

20.06.2020. - Kros u Slav.Brodu
12.07.2020. - Beliščanski cener
i mnoge druge



Nema komentara:

Objavi komentar

Baci komentar na napisano

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *